sestdiena, 2009. gada 14. februāris

Jaunā- vecā pārtika

Noni sula, kas iegūta no Morinda citrifolia augļiem, ir tradicionāla pārtika Polinēzijā, Taiti un vēl citās dienvidu zemēs. Noni augs dod pat 12 ražas gadā un tā zaros vienlaikus ir gan ziedi, gan zaļi un nogatavojušies augļi. Noni jeb morindas augļu sulai ir ļoti sena vēsture - augs pat ir minēts Bībelē.
Taču Eiropā to sāka iepazīt tikai 1997.gadā, pateicoties uzņēmīgam zviedram.

Tā ka noni sula kā jaunā pārtika ir labi piemirsta vecā pārtika:) Mūsdienu globalizācijas laikmetā ātri vien, pateicoties internetam, viss kļūst zināms. Taču kaut kā katrs produkts ir jāklasificē. Un noni sula Eiropā ir jaunā pārtika, bet ASV un Krievijā tā ir ārstnieciskais līdzeklis. Nu bet cilvēka veselība lielā mērā atkarīga no kvalitatīvas pārtikas. Tāpēc ir vienalga, kā nodēvē noni, galvenais, ka tā palīdz kļūt veselākam un možākam. Un ka tā ir laba, atzīst 87 valstu iedzīvotāji, sevišķi jau japāņi.

Sulu var dzert līdz 8 litriem dienā bez veselības problēmām. Saka jau, ka labāk esot lietot vietējos produktus. Citos gadījumos, protams. Taču tas neattiecas uz noni sulu, jo tas labums, ko dod 30 grami sulas, dod arī spainis pupiņu. Bet vai varat apēst tik daudz katru dienu? Un, ja salīdzina cenās, tad 30 grami sulas ir krietni lētāk nekā spainis pupiņu:)

Nav komentāru: